interview vol 15 – Άση Μπήλιου

Είναι το αισιόδοξο πλάσμα που πλημμυρίζει την οθόνη με καλοσύνη και ανοιχτωσιά ψυχής. Μπορεί το σύμπαν να μη στάθηκε εξ αρχής γενναιόδωρο μαζί της, εκείνη ωστόσο «έθεσε» τους πλανήτες σε ευνοϊκή τροχιά, γεμίζοντας με αστρικό φως τόσο τη δική της, όσο και τις ζωές των άλλων.
3 min · 22.07.2021

Όταν ήσουν έφηβη αναζητούσες τα ζώδια σε εφημερίδες και περιοδικά;

Ειλικρινά, δεν θυμάμαι. Ήμουν περισσότερο των βιβλίων σε εκείνη την ηλικία. Πολλή ξένη λογοτεχνία και βιβλία αστρολογίας. Θυμάμαι να μπαίνει στο σπίτι ο «Ταχυδρόμος», ένα περιοδικό εφημερίδας, που πρέπει να είχε ζώδια, αλλά χάνεται στο χρόνο η πληροφορία. Για να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω αν υπήρχαν στη δική μου εφηβεία lifestyle περιοδικά. Ήρθαν αργότερα. Είχα ένα ενδιαφέρον για την αστρολογία μεν, αλλά αγόραζα βιβλία. Στα 18 μου σχεδίαζα ήδη ωροσκόπια, το οποίο απαιτεί και πιο βαθιές γνώσεις.

Αλήθεια, ποιος σε μύησε στην αστρολογία;

Με έναν περίεργο τρόπο γνώρισα δύο φιλικά άτομα, τα οποία ήταν μυημένα. Είχαμε περίπου δυο χρόνια διαφορά. Είχαν εντρυφήσει ήδη στην αστρολογία και έτσι μύησαν και μένα. Οι σπουδές μου στο αντικείμενο ήρθαν αργότερα. Τότε ήταν ένα χόμπι, ούτε είχα ποτέ σκεφτεί ότι θα το έκανα ως δουλειά. Αστρολόγος άρχισα να δηλώνω μετά τα 30 μου, αφού έκανα τις σχετικές σπουδές και είχα αρχίσει πλέον να γράφω σε περιοδικά.

Γιατί επέλεξες να σπουδάσεις Γαλλική Φιλολογία;

Ουσιαστικά, ψυχολόγος ήθελα να γίνω. Αλλά όταν έδινα εξετάσεις, δεν υπήρχε αντίστοιχη σχολή στην Ελλάδα. Σκεφτόμουν, λοιπόν, να τελειώσω τη Γαλλική Φιλολογία και μετά να σπουδάσω Ψυχολογία στη Σορβόννη. Αλλά μόλις πέρασα στο πανεπιστήμιο, πέθανε η μητέρα μου, οπότε δεν πραγματοποιήθηκε το σχέδιό μου. Τον πατέρα μου τον είχαμε ήδη χάσει δέκα χρόνια πριν. Τότε λοιπόν είχα θέμα επιβίωσης, έπρεπε να δω πώς θα ζήσω. Έτσι, έχασα τη Σορβόννη και την Ψυχολογία και εκείνη τη στιγμή μου κόστισε.

Δέχτηκες εργασιακό bullying και προσβολές από ανθρώπους που ίσως δεν σε πήραν σοβαρά λόγω του επαγγέλματός σου;

Ναι φυσικά, συνεχώς και αδιάλειπτα. Είναι επάγγελμα «παρεξηγημένο». Και σε αυτό ευθύνονται δύο παράγοντες. Καταρχάς, οι άνθρωποι που θα κατακρίνουν έναν αστρολόγο δεν ξέρουν καν τι είναι αστρολογία, εννοώ τις σπουδές και τις βασικές αρχές. Έχουν στο μυαλό τους απλώς τα ζώδια. Έπειτα, πολλοί οι οποίοι αυτοαποκαλούνταν αστρολόγοι, ήταν κατώτεροι των περιστάσεων. Αγράμματοι πολλές φορές, που διάβασαν δυο βιβλία και έκαναν και ένα διαδικτυακό σεμινάριο, μαζί με χαρτιά ταρό κλπ. Άνθρωποι μη καταρτισμένοι. Αμφισβήτηση έχω δεχτεί και στα social media, αλλά για την εποχή μας, με αυτό που βλέπω να συμβαίνει σε άλλες περιπτώσεις, μάλλον περιορισμένα θα τα χαρακτήριζα τα σχόλια.

Επειδή η ζωή δεν σου φέρθηκε με το γάντι, δεν σκέφτηκες τότε να αναζητήσεις μια νέα ζωή στο εξωτερικό;

Όχι απλώς δεν μου φέρθηκε με το γάντι, είναι σα να με πέταξε στα βράχια. Αλλά τότε δεν προλάβαινα καν να σκεφτώ. Όφειλα να επιβιώσω. Ήμουν πολύ μόνη μου… Εντελώς μόνη! Και σε μια εποχή πολύ διαφορετική. Δεν υπήρχε καν διαδίκτυο και κινητά τηλέφωνα. Η ενημέρωση ερχόταν μέσα από μία εφημερίδα, ένα περιοδικό. Ούτε χρήματα είχα στην άκρη, ούτε συγγενείς να με περιμένουν στο εξωτερικό. Άρα, στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα; Δεν θα τολμούσα να το κάνω. Και θα στο επαναλάβω: έπρεπε να επιβιώσω, να δουλέψω για να ζήσω, να πληρώσω το ενοίκιό μου. Δεν είχα ούτε δικό μου σπίτι, ούτε καταθέσεις. Είχα μόνο τον εαυτό μου.

Θεωρείς τον εαυτό σου διαισθητικό άτομο;

Η αστρολογία δεν έχει καμία σχέση με τη διαίσθηση. Ούτε έχω κληρονομικό χάρισμα. Για την αστρολογία απαιτείται πολλή μελέτη και γνώσεις ψυχολογίας. Έχεις κάποιον απέναντί σου και θέλεις να τον καταλάβεις και εδώ εμπλέκεται η ψυχολογία. Προσωπικά, θεωρώ ότι είναι αλληλένδετες η αστρολογία και η ψυχολογία, έστω και αν οι ψυχολόγοι δεν δέχονται κάτι τέτοιο. Πιστεύω πως η αστρολογία για έναν ψυχολόγο μπορεί να είναι ότι μια ακτινογραφία για έναν ορθοπεδικό.

Άρα, διαισθητική δεν είσαι.

Όχι, καμία σχέση. Εγώ ερμηνεύω ένα χάρτη και μπορεί να σκεφτώ ότι θα συμβεί κάτι, ως απόρροια μιας λογικής διαδικασίας. Βλέπω μία όψη, η οποία μπορεί να συνδέει δύο ενέργειες, άρα θα μπορούσε να σημαίνει ένα συγκεκριμένο σενάριο. Πάντα μιλάω για σενάρια και δεν είμαι εκείνη που θα πει σε κάποιον ότι θα βγει από το σπίτι του και θα πέσει επάνω σε ένα δέντρο. Εκείνο, όμως, που μπορώ να πω λόγω μιας όψης είναι «σήμερα προσοχή». Δεν βρίσκω συμβάντα, δεν είμαι Πυθία.

Έναν άνθρωπο με κακή πρόθεση, τον καταλαβαίνεις;

Είμαι ακόμη αρκετά αφελής. Δυστυχώς ή ευτυχώς για μένα, ακόμη πιστεύω στις καλές προθέσεις των ατόμων και αγαπώ τους ανθρώπους. Ούτε θα βάλω τους πάντες στο ίδιο τσουβάλι. Όπως κάθε χάρτης είναι μοναδικός, έτσι και κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός.

Θεωρείς ότι μέχρι σήμερα υπήρξες καλύτερη φίλη ή καλύτερη σύντροφος;

Προσπάθησα αρκετά και για τα δύο. Δεν τα κατάφερνα πάντα. Όταν η δουλειά σού τρώει πολλές ώρες, δεν μπορείς να είσαι ούτε τόσο καλή φίλη, ούτε τόσο καλή σύντροφος, καθώς μπαίνουν μπροστά τα «πρέπει». Και τότε «ρίχνεις» εκείνον που δεν θα σε παρεξηγήσει, που είναι ο σύντροφος ή ο φίλος σου. Όμως, η πρόθεσή μου ήταν ανέκαθεν να είμαι καλή και με τις δύο ιδιότητες. Τελειότητα, έτσι κι αλλιώς, δεν υπάρχει.

Είσαι 30 χρόνια περίπου με το σύντροφό σου, Δημήτρη. Σκέφτηκες ποτέ κατά πόσο είναι εύκολο για εκείνον να έχει σχέση με την Άση Μπήλιου;

Με τον Δημήτρη μεγαλώσαμε μαζί. Μολονότι όλοι ξέρουν ότι είναι ο άνθρωπός μου, εγώ δεν μπήκα ποτέ σε διαδικασία να τον εκθέσω, είτε φωτογραφημένη μαζί του, είτε ανεβάζοντας προσωπικές μας στιγμές στα social media. Δεν το ήθελα ούτε εγώ, ούτε εκείνος. Όταν γνωριστήκαμε, δεν με γνώριζε όλη η Ελλάδα. Αυτό έγινε στην πορεία. Εννοώ 9-10 χρόνια μετά τη γνωριμία μας έγινα πλέον γνωστή. Αυτός αγάπησε μία φωνή που άκουγε στο ραδιόφωνο – ραδιοφωνικές εκπομπές έκανα τότε – και έπαιζε τη μουσική που του άρεσε πολύ.

«Έπρεπε να επιβιώσω, να δουλέψω για να ζήσω, να πληρώσω το ενοίκιό μου. Δεν είχα ούτε δικό μου σπίτι, ούτε καταθέσεις. Είχα μόνο τον εαυτό μου»

Ήταν θαυμαστής σου στο ραδιόφωνο;

Ναι, έτσι γνωριστήκαμε. Με έπαιρνε τηλέφωνο και μιλούσαμε. Με αυτόν τον τρόπο ξεκίνησε η σχέση μας.

Είχες ποτέ την επιθυμία να βιώσεις τη μητρότητα;

Όχι. Δεν μου συνέβη εξ αρχής, αλλά όσο περνούσαν τα χρόνια, καταστάλαζα όλο και πιο πολύ. Δεν με απασχόλησε ιδιαίτερα η μητρότητα και οι λόγοι, φυσικά, είναι προσωπικοί, βαθιοί και ψυχολογικοί. Κάποια πράγματα δεν μπορείς να τα ξεπεράσεις ποτέ. Έτσι κι εγώ δεν μπορούσα να ξεπεράσω όσα βίωσα εγώ η ίδια και δεν θα ήθελα να τα βιώσει ένα παιδί. Μολονότι ποτέ δεν το ξέρεις. Κανείς, εξάλλου, δεν μπαίνει στη διαδικασία να κάνει ένα παιδί, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του ότι θα πεθάνει νωρίς. Όμως, ο δικός μου φόβος για το τι θα απογίνει ένα παιδί ήταν τόσο κυρίαρχος που ήταν αποτρεπτικός. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν αγαπώ τα παιδιά, το αντίθετο μάλιστα.

«Μολονότι όλοι ξέρουν ότι ο Δημήτρης είναι ο άνθρωπός μου, εγώ δεν μπήκα ποτέ σε διαδικασία να τον εκθέσω, είτε φωτογραφημένη μαζί του, είτε ανεβάζοντας προσωπικές μας στιγμές στα social media»

Πέρα από την καθημερινή τηλεοπτική παρουσία στη «Φωλιά των Κου-Κου», και την εκπομπή σου, «Stars System», στο STAR, τον περασμένο Αύγουστο έκανε πρεμιέρα το site σου, asibiliou.gr, κάνοντας ρεκόρ επισκεψιμότητας. Αλήθεια, γιατί έκανες και αυτό το βήμα;

Ο χρόνος σε μια τηλεοπτική εκπομπή είναι περιορισμένος. Δεν μπορείς να εξηγήσεις σε κάποιον τι σημαίνει ο αστρολογικός του χάρτης και η θέση του κάθε πλανήτη. Το διαδίκτυο είναι ένας σχετικά οικονομικός τρόπος να έχεις το δικό σου περιοδικό on line, που μπορεί να το δει πολύς κόσμος και να μάθει όσο το δυνατόν περισσότερα για τον εαυτό σου. Η αστρολογία, έτσι κι αλλιώς, βοηθά στην αυτογνωσία. Στο site, λοιπόν, παρέχω περισσότερες πληροφορίες, δωρεάν, ώστε να μάθει κάποιος όσο το δυνατόν πιο πολλά με ακρίβεια. Και πάλι, όμως, τονίζω πως ένας υπολογιστής δεν μπορεί να συνθέσει όλες τις πληροφορίες που εγώ θα σου δώσω. Για τη σύνθεση όλων των πληροφοριών απαιτείται ένας άνθρωπος, ένας αστρολόγος. Το πρόγραμμα, μάλιστα, που χρησιμοποιώ, πιθανώς να είναι και το μόνο τόσο ακριβές στην Ελλάδα, καθώς είναι αγορασμένο και ελεγμένο από εταιρεία που φτιάχνει επαγγελματικά προγράμματα στο εξωτερικό. Χαίρομαι που αυτό που δίνω στον κόσμο είναι δωρεάν, γιατί αν δεν με ευχαριστούσε, δεν θα το έκανα. Και στον κόσμο αρέσει, το καταλαβαίνω, διαπιστώνω το ενδιαφέρον του. Επιπλέον, χαίρομαι γιατί εγκαινίασα τη συνεργασία μου με τον όμιλο 24Media, γνωστό για το digital περιεχόμενό του. Μου έδειξαν από την πρώτη στιγμή ότι τους ενδιέφερε πολύ το site μου και εύχομαι η συνεργασία μας να είναι επωφελής και για τις δύο πλευρές.

Πρακτικά τι σημαίνει το site για σένα; Πόσες ώρες γράφεις;

Γράφω έως και 15 ώρες την ημέρα. Αυτός είναι και ο λόγος που πλέον δεν κάνω ραντεβού στο γραφείο μου.

Ποια είναι η σχέση σου με την πρακτική καθημερινότητα;

Υπάρχουν μέρες που δεν θα μαγειρέψω ή που θα πάει ο σύντροφός μου στο σουπερμάρκετ. Μου αρέσει πολύ το μαγείρεμα και η κηπουρική-δεν υπάρχει μεγαλύτερη ψυχοθεραπεία από την κηπουρική, γειώνεσαι. Ό,τι δεν κουράζει πολύ το μυαλό, μου αρέσει.

«Πάντα κάτι ανακαλύπτεις, αλλά αυτό δε σημαίνει πως όταν ανακαλύπτεις κάτι, μπορείς να το πετάξεις από πάνω σου. Είναι δύσκολο ο άνθρωπος να τιθασεύει τα πάθη του, τα συναισθήματά του»

Έχεις ζήσει έντονα νεανικά χρόνια, με πολύ χορό, clubbing, συναυλίες, παρέες. Αλήθεια, επιθυμείς κάτι από εκείνη την εποχή;

Τις συναυλίες, αλλά και κάτι ακόμη. Εγώ αγόραζα δίσκους από το εξωτερικό, οι οποίοι δεν υπήρχαν καν στην Ελλάδα. Και αυτό ήταν μία ιεροτελεστία. Μάθαινα, λόγου χάρη, ότι ο David Bowie θα έβγαζε νέο δίσκο. Έμπαινα στη διαδικασία να δω πώς θα τον εξασφαλίσω. Με ενδιέφεραν το εξώφυλλο, το artwork, το booklet με τους στίχους των τραγουδιών. Όλο αυτό είχε μια διαφορετική γοητεία. Καλούσα τους φίλους στο σπίτι να ακούσουμε το νέο δίσκο, ήταν ένα μοίρασμα, είχε χαρά και ενθουσιασμό. Λατρεύω μεν την τεχνολογία, αλλά δεν λειτουργούν όλες μας οι αισθήσεις: ακούμε και βλέπουμε, δεν αγγίζουμε το δίσκο, την εφημερίδα, το περιοδικό. Επίσης, δεν μοιραζόμαστε πράγματα, έχει κλειστεί ο καθένας στον εαυτό του και στο κινητό του. Αυτά μου έχουν λείψει από το παρελθόν.

Οι άνθρωποι στο δρόμο συνεχίζουν να σε ρωτούν για την προσωπική τους ευημερία ή ενδιαφέρονται περισσότερο για το μέλλον της πανδημίας;

Η πανδημία είναι πολυεπίπεδη, ανασύρει συμπεριφορές που ήταν θαμμένες. Ο εγκλεισμός μπορεί να ξυπνήσει τέρατα μέσα μας. Δεν ξέρουμε τι «δαίμονες» κρύβει ο καθένας από εμάς. Όλοι έχουμε τις σκιές μας. Όσο «ήλιος» μπορεί να είναι κάποιος και να λάμπει, έχει και σκιά. Επίσης, έφερε οικονομικές δυσχέρειες, άνθρωποι ένιωσαν σε τέλμα. Ναι, ενδιαφέρει τον κόσμο πότε θα τελειώσει η πανδημία, αλλά προέκυψαν και άλλα θέματα. Κάποιοι θα πρέπει να αλλάξουν κατεύθυνση στη ζωή τους για να επιβιώσουν. Ήμασταν που ήμασταν αποξενωμένοι ο ένας από τον άλλο, ήρθε η πανδημία και το έκανε όλο αυτό πιο ζοφερό.

«Προσωπικά, θεωρώ ότι είναι αλληλένδετες η αστρολογία και η ψυχολογία, έστω και αν οι ψυχολόγοι δεν δέχονται κάτι τέτοιο. Πιστεύω πως η αστρολογία για έναν ψυχολόγο μπορεί να είναι ότι μια ακτινογραφία για έναν ορθοπεδικό»

Ποια είναι η προσωπική σου εκτίμηση, αστρολογικά μιλώντας, για την έκβαση της πανδημίας.

Πιστεύω πως θα έχουμε ένα διάλλειμα μέσα στο καλοκαίρι, καθώς μπαίνει ο Δίας στους Ιχθύες. Αυτό το διάστημα θα κρατήσει από τις 14 Μαΐου μέχρι το τέλος Ιουλίου, για να ξαναγυρίσει ο Δίας στους Ιχθύες με τη νέα χρονιά, το 2022. Θεωρώ ότι θα είναι ευχάριστο το καλοκαίρι και μετά θα έχουμε προβλήματα. Όχι τόσο δραματικά ίσως, αλλά το Νοέμβριο τον φοβάμαι. Από αυτή την άποψη, το 2022 θα είναι μια καλύτερη χρονιά, ενδεχομένως να έχουν βγει και κάποια φάρμακα, κάποια θεραπεία.

Μίλησες για τις σκιές του κάθε ανθρώπου. Θεωρείς ότι υπάρχει πλευρά σου που δεν κατάφερες να «θεραπεύσεις» ή να φωτίσεις, παρά την προσωπική δουλειά που έκανες;

Η αυτογνωσία δεν τελειώνει ποτέ. Πάντα κάτι ανακαλύπτεις, αλλά αυτό δε σημαίνει πως όταν ανακαλύπτεις κάτι, μπορείς να το πετάξεις από πάνω σου. Είναι δύσκολο ο άνθρωπος να τιθασεύει τα πάθη του, τα συναισθήματά του. Έχουμε μεν λογική ως άνθρωποι, αλλά τελικά το μόνο που δε λειτουργεί, όσο θα έπρεπε, είναι η λογική. Φυσικά και εγώ δεν έχω καταφέρει να τιθασεύσω πράγματα. Καπνίζω ακόμη, αν και ξέρω ότι είναι λάθος. Αντιμετωπίζω θέμα με το διαβήτη, δεν μπορώ όμως να είμαι πάντα πειθαρχημένη και να μην τρώω γλυκό. Υπάρχουν ευτυχώς και τα fresh που κάνουν γλυκά χωρίς ζάχαρη (γελάει).

Σε ποιους τομείς θα γνωρίσουν επιτυχία και άνθιση μέσα στο επόμενο εξάμηνο οι 12 εκπρόσωποι του ζωδιακού από την Άση Μπήλιου.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Θα εστιάσετε περισσότερο στα οικονομικά με την διάθεση ξεκαθαρίσματος, μπορεί να προκύψουν κέρδη όμως από κληρονομιές, ασφάλειες, διατροφές ή από απόδοση των επενδύσεων σας κτλ. Ακόμη σας δίνει την ευκαιρία το επόμενο εξάμηνο να αναγεννηθείτε, είτε αυτό αφορά ζητήματα εμφάνισης και υγείας, είτε αφορά τον τρόπο που σκέφτεστε και τις σχέσεις σας με το περιβάλλον.

ΚΡΙΟΣ: Θα έχετε μεγαλύτερη αναγνώριση στον κοινωνικό και επαγγελματικό σας κύκλο. Θα διευρύνετε επίσης τον φιλικό σας κύκλο γνωρίζοντας ενδιαφέροντα άτομα. Πιθανώς να ασχοληθείτε με τα κοινά ή να ηγηθείτε μιας ομάδας με κοινούς στόχους. Είναι ακόμη μια περίοδος που θα σκεφτείτε τους νέους σας στόχους και θα κάνετε ένα σημαντικό βήμα προς το μέλλον.

ΤΑΥΡΟΣ : Θα προχωρήσετε σε επαγγελματικές αλλαγές και δεν θα είναι δύσκολο μέσα στην περίοδο από Μάιο μέχρι Οκτώβριο να κάνετε μια νέα αρχή σε ένα πιο ικανοποιητικό επάγγελμα. Πέρα από αυτό θα σας απασχολήσει η κοινωνική σας θέση ενώ δεν είναι απίθανο να προκύψει ένα γάμος ή απόγονος.

ΔΙΔΥΜΟΙ: Μια ιδιαίτερα θετική περίοδος με έμφαση στην κοινωνικότητα, τα ταξίδια, την γνώση, το άνοιγμα των οριζόντων σας, τις σπουδές, τις σχέσεις με ξένους και εξωτερικό. Η απόκτηση ενός πτυχίου ή μια δουλειά στο δημόσιο ή και το εξωτερικό είναι επίσης μες τα σενάρια της νέας χρονιάς. Σημαντική άνοδο στην καριέρα από Μάιο μέχρι τέλος Ιουλίου.

ΛΕΩΝ: Μια περίοδος μεγαλύτερης δικαίωσης, κερδίζετε σε πρεστίζ, ενισχύετε την εικόνα σας ενώ μπορεί να είναι περίοδος που θα μπείτε σε μια σημαντική συνεργασία, θα παντρευτείτε ή θα αποφασίσετε συμβίωση. Από Μάιο μέχρι τέλος Ιουλίου ευκαιρίες για οικονομικά κέρδη.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Θα δουλέψετε περισσότερες ώρες προκειμένου να εδραιώσετε την δουλειά σας και να κερδίσετε την εκτίμηση των συνεργατών ή των προϊσταμένων σας. Ακόμη θα χρειαστεί να δείτε πιο καθαρά τις ανάγκες της υγείας και της φυσικής σας κατάστασης, να πειθαρχήσετε σε ένα μοτίβο διατροφής. Είναι μια περίοδος με κέρδη σε επαγγελματικές συνεργασίες αλλά και ερωτικές σχέσεις.

ΖΥΓΟΣ: Μια θετική περίοδος που θα αναπτύξετε τα δημιουργικά σας ταλέντα, θα επεκτείνετε τους κοινωνικούς αλλά και προσωπικούς σας ορίζοντες. Είναι η περίοδος που μια νέα ερωτική σχέση, μια σημαντική φιλία ή η απόκτηση ενός απογόνου θα είναι μέσα στα σενάρια της και θα σας δώσουν ικανοποίηση και χαρά.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Χτίζετε τα θεμέλια της νέας σας ζωής. Συνήθως η δημιουργία οικογένειας, μια καινούργια καριέρα, η αγορά ενός σπιτιού, το άνοιγμα της δικής σας επιχειρηματικής δραστηριότητας ακόμη και με έδρα το σπίτι σας, η ενασχόληση με τα μέλη της οικογένειάς σας είναι κάποια από τα σενάρια αυτής της περιόδου. Οι γεννημένοι στις αρχές του ζωδίου θα έχετε επιτυχίες στον έρωτα από τα μέσα Μαΐου μέχρι τέλος Ιουλίου.

ΤΟΞΟΤΗΣ: Από τώρα μέχρι και το φθινόπωρο είναι μια περίοδος με καινούριες ιδέες, με αρκετές προτάσεις που μπορείτε να τις εκμεταλλευτείτε επαγγελματικά, πιθανώς και με αρκετά ταξίδια. Η μεγαλύτερη έμφαση είναι στην επικοινωνία, την ανταλλαγή απόψεων, την γνώση, την εκπαίδευση, το διαδίκτυο, την μετεκπαίδευση. Ακόμη μια περίοδος να ενδιαφερθείτε για το χώρο του σπιτιού.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Είναι μια περίοδος από τώρα μέχρι το φθινόπωρο που η ευκαιρία σας βρίσκεται στα οικονομικά και στην σταθεροποίηση των οικονομικών προοπτικών. Είναι ακόμη μια περίοδος για να πιστέψετε περισσότερο στον εαυτό σας και τις ικανότητές σας και να το επικοινωνήσετε προς τα έξω. Από τα μέσα Μαΐου μέχρι τέλος Ιουλίου μεγαλύτερη εξωστρέφεια.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Πρωτοβουλίες, ρίσκα, νέες ιδέες και νέοι στόχοι. Τώρα σπέρνετε τους σπόρους της καλύτερης ζωής, της καλύτερης οικονομικής κατάστασης, της κοινωνικής αναγνώρισης, της καριέρας. Από Μάιο μέχρι τέλος Ιουλίου θα έχετε κέρδη σε οικονομικό επίπεδο.

ΙΧΘΥΣ: Καιρός να απαλλαχθείτε από ό,τι είναι άχρηστο και ανώφελο στην ζωή σας. Να μετρήσετε καλύτερα τις σχέσεις σας, τις καταστάσεις τις οποίες βιώνετε και να διώξετε μακριά φόβους και κολλήματα. Για να έρθει το νέο πρέπει να φύγει το παλιό κι αυτό δεν αφορά μόνο μια δουλειά, ένα πρόσωπο αλλά και τις συνήθειες και την συμπεριφορά σας. Είστε έτοιμοι να ανοίξετε τα πανιά σας προς μια νέα κατεύθυνση ιδιαίτερα το διάστημα από 14 Μαΐου μέχρι τέλος Ιουλίου.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΑΡΗΣ ΚΑΒΑΤΖΙΚΗΣ