MARIANNA LEMOS

Εξελίσσοντας τις συλλογές που αγαπήθηκαν πολύ από το κοινό, τους celebrities, αλλά και από τους royals, η σχεδιάστρια Μαριάννα Λαιμού εγκαινιάζει τη νέα καλοκαιρινή σεζόν γεμάτη φυσικά ελληνικό χρώμα. Η συλλογή Evil Eye, με το μάτι, είναι μια από τους πρωταγωνιστές του brand Marianna Lemos και για φέτος το καλοκαίρι, ενώ στα κυρίαρχα μοτίβα των κοσμημάτων της ανήκουνεπίσης τα αστέρια, οι κεραυνοί και ο ήλιος. Τίποτα άλλο δεν θυμίζει πιο έντονα καλοκαίρι από τον λαμπερό ελληνικό ήλιο και το μπλε χρώμα. Έτσι, οι λάμψεις είναι αναπόσπαστο στοιχείο των κοσμημάτων της, που φέτος το καλοκαίρι εμπλουτίστηκαν με πολύχρωμους πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους και πέρλες.
·

Εξελίσσοντας τις συλλογές που αγαπήθηκαν πολύ από το κοινό, τους celebrities, αλλά και από τους royals, η σχεδιάστρια Μαριάννα Λαιμού εγκαινιάζει τη νέα καλοκαιρινή σεζόν γεμάτη φυσικά ελληνικό χρώμα. Η συλλογή Evil Eye, με το μάτι, είναι μια από τους πρωταγωνιστές του brand Marianna Lemos και για φέτος το καλοκαίρι, ενώ στα κυρίαρχα μοτίβα των κοσμημάτων της ανήκουν επίσης τα αστέρια, οι κεραυνοί και ο ήλιος. Τίποτα άλλο δεν θυμίζει πιο έντονα καλοκαίρι από τον λαμπερό ελληνικό ήλιο και το μπλε χρώμα. Έτσι, οι λάμψεις είναι αναπόσπαστο στοιχείο των κοσμημάτων της, που φέτος το καλοκαίρι εμπλουτίστηκαν με πολύχρωμους πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους και πέρλες.

Όντας στη βιομηχανία της μόδας για αρκετό καιρό, ποιες αλλαγές έχετε παρατηρήσει;

Νομίζω ότι γενικά η βιομηχανία της μόδας ήταν ανέκαθεν ένας δημιουργικός χώρος για όλους, αλλά πλέον φαίνεται ότι υπάρχει πολύ μεγαλύτερη ποικιλομορφία και αποδοχή σε διαφορετικούς τύπους ομορφιάς, όσον αφορά τη φυλή, το φύλο, το μέγεθος σώματος και ούτω καθεξής, κάτι που νομίζω ότι είναι πολύ θετικό.

Το μάτιείναι το σχεδιαστικό σας σύμβολο. Τι άλλο σας εμπνέει για τις δημιουργίες σας;

Πάντα σκέφτομαι τη γυναίκα της εποχής. Τι θα φορούσε και τι θα την έκανε να νιώθει ξεχωριστή στην καθημερινότητά της, καθώς είναι ένα δυνατό και δημιουργικό άτομο που εναλλάσσει πολλούς και διαφορετικούς ρόλους και καταφέρνει πολλά πράγματα.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας κόσμημα το οποίο δεν αποχωρίζεστε ποτέ;

Το βραχιόλι Avra με τον τσαβορίτη.

Για ποιους σχεδιάζετε;

Θα έλεγα ότι σχεδιάζω για κάποιον που του αρέσει η μόδα, που εξερευνά τη δημιουργικότητά του, κάποιον που έχει μια αίσθηση πνευματικότητας και που έχει αυτοπεποίθηση για το στυλ και την έκφραση του εαυτού του.

Πώς θα περιγράφατε το στυλ κοσμημάτων σας;

Είμαι ένα πλάσμα που αγαπάει τη συνήθεια. Μου αρέσει να στοιβάζω πολλά βραχιόλια και διάφορα κοσμήματα μαζί, αλλά μόλις τα βάλω πάνω μου δεν τα αλλάζω συχνά.

Τι να περιμένουμε από τη νέα καλοκαιρινή συλλογή του brandMariannaLemos;

Έχουμε φυσικά πολλά περισσότερα σχέδια με το μάτι, καθώς αυτό είναι το signatureσχέδιό μας, αλλά έχουμε επίσης μερικά εκπληκτικά κολιέ Madonna και βασικά κομμάτια, όπως κολιέ με αλυσίδα και σκουλαρίκια με πέτρες που είναι ιδανικά για mix &matchεντυπωσιακές εμφανίσεις.

Πώς αισθάνεστε για την ξεχωριστή συνεργασία της ΕΛΠΙΔΑΣ με τα fresh που εγκαινιάζεται με τη δημιουργία μπισκότων σε σχήμα μάτι;

Ταfresh ήταν πάντα μέρος της ζωής μου και πριν από αυτή τη συνεργασία. Έχουν καταπληκτικά προϊόντα με φανταστική ποιότητα. Πάντα προσπαθούμε να βρούμε νέους τρόπους για να διαδώσουμε τηνΕΛΠΙΔΑ, οπότε αυτή η ιδέα με το specialELPIDAevileyecookieφάνηκε ότι ταιριάζει πολύ με τη φιλοσοφία μας.

Είστεμια δυναμική γυναίκα που καθημερινά εναλλάσσει πολλούς (μητέρα, σύζυγος, σχεδιάστρια, επιχειρηματίας, φιλάνθρωπος κ.ο.κ.). Πώς βρίσκετε και πώς διατηρείτε την εσωτερική σας ισορροπία;

Έχω τον άντρα μου ο οποίος είναι ένας καταπληκτικός σύντροφος στη ζωή μου. Είναι πολύ προσεκτικός ως πατέρας και βοηθάει πολύ με τα παιδιά. Έχω πολύ δυνατές και ισχυρές γυναίκες στη ζωή μου, όπως η γιαγιά, η μητέρα και η αδερφή μου οι οποίες παίζουν μεγάλο ρόλο ως υποστηρικτές και μέντορες στη ζωή μου.

Με ποιους τρόπους σας άλλαξε η μητρότητα;

Σίγουρα με έκανε πιο υπομονετική. Επίσης, με έχει κάνει να μην αγχώνομαι για τα μικρά πράγματα στη ζωή. Το να είσαι μητέρα βάζει πολλά πράγματα στη θέση τους και το να μπορείς να προσέχεις και να φροντίζεις τα παιδιά σου σε κάνει να συνειδητοποιείς ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από αυτό.

Αφιερώνετε χρόνο στον εαυτό σας;

Φυσικά. Νομίζω ότι η αφοσίωση στον εαυτό μας και στη φροντίδα του εαυτού μας είναι απαραίτητη, γιατί αν δεν είσαι ευτυχισμένος μέσα σου, δεν μπορείς να δώσεις ενέργεια και αγάπη στους άλλους ανθρώπους γύρω σου.

Αγαπάτεταταξίδια. Πέρα από την Ελλάδα, ποια άλλα μέρη του κόσμου σας εμπνέουν και γιατί;

ΑγαπώτοΜαρακές. ΈχουμεταξιδέψειπολύστοΜαρόκομεαφορμήτονμήνατουμέλιτοςμαςκαιμέχρισήμεραπαραμένειέναμέροςστοοποίομουαρέσειναεπιστρέφωγιαέμπνευση, γιατίκρατάωόμορφεςμνήμεςαπόεκείνο.

Πόσο σημαντικό είναι για εσάς να υποστηρίζεται έναν καλό σκοπό, όπως είναι το έργο της ΕΛΠΙΔΑΣ και της ΕΛΠΙΔΑΣ Youth;

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να δουλεύεις και να υποστηρίζεις την ΕΛΠΙΔΑ. Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω πόσο σημαντικός είναι ο Οργανισμός που έχει δημιουργήσει η γιαγιά μου με την αφοσιωμένη ομάδα της ΕΛΠΙΔΑΣ. Νιώθω πολύ τυχερή που ακολουθώ τα βήματά της και έχω δίπλα μου την ομάδα της ΕΛΠΙΔΑΣ Youth που είναι μια καταπληκτική ομάδα επιτυχημένων και ανιδιοτελών γυναικών. Το ποσοστό επιτυχίας των παιδιών που υποβάλλονται σε θεραπεία από καρκίνο είναι μια απίστευτη επιτυχία. Κανένα παιδί δεν πρέπει να «χάνει» την παιδική του ηλικία και προσωπικά θα κάνω για πάντα ό,τι μπορώ για να υποστηρίζω αυτόν τον εκπληκτικό σκοπό. Είμαι τόσο χαρούμενη που τα freshήταν και συνεχίζουν να στέκονται δίπλα μας στην αποστολή μας.

Πείτε μας ένα επιδόρπιο στο οποίο δεν μπορείτε να αντισταθείτε.

Ο,τιδήποτε με σοκολάτα! Το freshδιαθέτει πληθώρα γλυκών χωρίς ζάχαρη, επομένως αισθάνομαι λίγο καλύτερα με τον εαυτό μου όταν επιλέγω από αυτά τα γλυκά. 

Πώς βλέπετε τον εαυτό σας σε πέντε χρόνια από σήμερα;

Με πιο πολλά παιδιά – θα ήθελα να έχω 4 ή 5. Θα ήθελα να συνεχίζω να αναπτύσσω την επιχείρησή μου και να παραμένω το ίδιο αφοσιωμένη στην ΕΛΠΙΔΑ ως Αντιπρόεδρος του Σωματείου.