editor’s note

Η αγάπη μου για τον τόπο μας, τους ανθρώπους του, τις ομορφιές του αλλά και τις γεύσεις του είναι τόσο μεγάλη που αποτέλεσε και αποτελεί πάντα πηγή έμπνευσης για εμένα. Για τον λόγο αυτό μέσα στις συλλογές του fresh, εντοπίζει κανείς ελληνικά στοιχεία και αρώματα. Είτε στα παραδοσιακά μας τσουρέκια και μπισκότα, είτε στις συνταγές μας με καϊμάκι αλλά και στα γλυκά του κουταλιού τιμάμε πάντα την ελληνικότητα μας.

Φέτος, όμως, τo fresh ξεκινά ένα ταξίδι ανακάλυψης και γεύσεων κάνοντας πρώτη στάση στη γειτονική μας Ιταλία και την κορωνίδα της, το νησί Κάπρι και τις γύρω περιοχές που ακουμπούν στη Μεσόγειο και λούζονται από τον ήλιο. Με έμπνευση τους τόπους αυτούς δημιουργούμε μια limited edition συλλογή με συνταγές όπως το limoncello, τα δικά μας σορμπέ λεμόνι, την τούρτα pavlova λεμόνι και τα macaron και φιλοξενούμε, όπως συνηθίζουμε, τις παραδοσιακές Colomba από τη Σικελία.

Παράλληλα, με μεγάλη χαρά και τιμή, συνεργαζόμαστε ξανά με τον σχεδιαστή μόδας Δημήτρη Πέτρου, ο οποίος με έμπνευση από το νησί Κάπρι, έδωσε σάρκα και οστά στη νέα καλοκαιρινή συλλογή όπου επιμελήθηκε αντικείμενα για το σπίτι, την πόλη και την παραλία.

Η ευκαιρία που μου δίνεται να συνεργάζομαι καθημερινά με δημιουργικούς ανθρώπους από διαφορετικά backgrounds είναι για μένα ζωογόνος. Πόσο μάλλον όταν παρά το γεγονός ότι οι συλλογές μας έχουν συχνά έμπνευση από το εξωτερικό και ειδικότερα την Ιταλία, τα προϊόντα μας γεννιούνται και παράγονται αποκλειστικά στην Ελλάδα.

Τέλος, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ιταλό σεφ Luca Piscazzi, ο οποίος μοιράζεται μαζί μας μια υπέροχη συνταγή για Semifreddo που εύχομαι να απολαύσετε φέτος το καλοκαίρι και αποδεικνύει πως με υψηλό το επίπεδο σεβασμού και αγάπης για αυτό που κάνεις, μπορείς να φτάσεις πολύ ψηλά.

Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου αυτό το καλοκαίρι να είναι το πιο γλυκό, ιταλό-ελληνικό καλοκαίρι της ζωής μας! Ας το απολαύσουμε με ένα παγωμένο limoncello σερβιρισμένο με τι άλλο; Μια τάρτα λεμόνι fresh…

ΗΚ


photos