Vegan Carrot Cake with Lemon Frosting

Μπορεί ένα carrot cake να είναι υγρό και πλούσιο, αλλά παράλληλα να είναι και 100% vegan; Δείτε παρακάτω πώς να πετύχετε το πιο νόστιμο κέικ καρότου με βουτυρόκρεμα λεμονιού για frosting και κομματάκια από καρύδι για ντεκόρ.

Συστατικά

Για το κέικ:

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (250 γρ.)

1 κουταλάκι του γλυκού Baking Powder

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 κουταλιές της σούπας κανέλα

1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

1 ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη (300g)

2 ⅓ φλιτζάνια τριμμένο καρότο (255 γρ.)

2 κουταλιές της σούπας αλεσμένο λιναρόσπορο με 6 κουταλιές της σούπας νερό

½ φλιτζάνι φυτικό λάδι (120 γρ.)

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο

1 φλιτζάνι καρύδια (100g) ψιλοκομμένα, προαιρετικά

Για το Frosting με Βουτυρόκρεμα Λεμόνι:

4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη (480 γρ.)

½ φλιτζάνι vegan βούτυρο (112 γρ.)

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο

2-3 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού

Διακόσμηση:

Καρύδια ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Ψεκάζουμε δύο φόρμες για κέικ με αντικολλητικό σπρέι και στρώνουμε το κάτω μέρος με λαδόκολλα.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις σε ένα μπολ και προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.

Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και το τριμμένο καρότο στον κάδο του μίξερ.

Προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας αλεσμένο λιναρόσπορο σε ένα μπολ με 6 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό και το αφήνουμε να καθίσει για ένα λεπτό. Προσθέτουμε το μίγμα αυτό, αλλά και το λάδι, το εκχύλισμα βανίλιας, το μηλόξυδο και τα ψιλοκομμένα καρύδια στον κάδο του μίξερ. Ανακατεύουμε τα πάντα μαζί.

Όταν δέσει το μίγμα, το περιχύνουμε ομοιόμορφα στις δύο προετοιμασμένες φόρμες για κέικ.

Ψήνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο ενός από τα κέικ.

Αφήνουμε τα κέικ να κρυώσουν στα ταψιά για λίγα λεπτά, όσο ετοιμάζουμε το frosting.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, το vegan βούτυρο, το εκχύλισμα βανίλιας, το μηλόξυδο και 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού στο μπολ του μίξερ και ξεκινάμε το ανακάτεμα σε χαμηλή ταχύτητα αυξάνοντας σταδιακά την ταχύτητα μέχρι το γλάσο να γίνει πηχτό και λείο.

Εάν το γλάσο είναι πολύ πηχτό, τότε προσθέτουμε μία επιπλέον κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού, μια σταγόνα τη φορά και μόνο όσο χρειάζεται για να αποκτήσει μια υφή που μπορεί να απλωθεί.

Πασπαλίζουμε το κέικ και διακοσμούμε από πάνω με ψιλοκομμένα καρύδια.

Good Luck!