Delicious Vegan Cinnamon Donuts

Συστατικά

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1/4 κ.γ. αλάτι

1/2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη

1/2 φλιτζάνι + 2 κ.σ. γάλα σόγιας

1 κ.σ. σάλτσα μήλου

1 κ.σ. λιωμένο vegan βούτυρο ή ελαιόλαδο

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Επικάλυψη

1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη

1 κ.γ. αλεσμένη κανέλα

1/4 φλιτζάνι λιωμένο vegan βούτυρο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και ψεκάζουμε ένα ταψί για ντόνατς (ή για muffins) με αντικολλητικό σπρέι.

Χτυπάμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και την κανέλα.

Ρίxνουμε το γάλα σόγιας, τη σάλτσα μήλου, το λιωμένο vegan βούτυρο (1 κουταλιά της σούπας) και τη βανίλια στο μπολ με τα ξηρά υλικά.

Ανακατεύουμε καλά με μια μεγάλη ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν σε ένα μίγμα ούτε πολύ πηχτό, ούτε πολύ αραιό.

Ρίχνουμε με κουτάλι το μίγμα στο ταψί για ντόνατς κυκλικά, γεμίζοντας περίπου τα 3/4 της διαδρομής. Προσέχουμε να μην το γεμίσουμε υπερβολικά, καθώς οι λουκουμάδες θα φουσκώσουν και μπορεί να χάσουμε την «τρύπα» του ντόνατ μας.

Ψήνουμε για 9-10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς οι άκρες.

Αφήνουμε να κρυώσει για δύο ή τρία λεπτά στο τηγάνι και, στη συνέχεια, μεταφέρουμε προσεκτικά σε μια σχάρα με ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας από κάτω.

Για το topping

Ανακατεύουμε μαζί τη ζάχαρη και την κανέλα για την επικάλυψη σε ένα μεσαίο μπολ και λιώνουμε το vegan βούτυρο σε ένα ξεχωριστό μπολ.

Βουτάμε τα ντόνατς στο λιωμένο βούτυρο, και από τις δύο πλευρές ή μόνο από τη μία. Στη συνέχεια, βυθίζουμε το ντόνατ στο μίγμα ζάχαρης κανέλας για να καλυφθεί.

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε! Τα ντόνατς που περισσεύουν διατηρούνται για δύο μέρες το πολύ, σκεπασμένα και σε θερμοκρασία δωματίου.

Το σπίτι μόλις μύρισε άρωμα κανέλας!