Vegan Strawberry Pannacotta

Συστατικά

Για την πανακότα

400 γρ vegan κρέμα σαντιγύ ή κρέμα καρύδας ή γάλα καρύδας

200 γρ φυτικό γάλα (σόγιας ή αμυγδάλου ή βρώμης ή ρυζιού)

60 γρ ζάχαρη (tip: εάν η vegan σαντιγύ περιέχει γλυκαντικά, βάζουμε τη μισή ζάχαρη)

6 γρ σκόνη άγαρ

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για την επικάλυψη

500 γρ φρέσκα μούρα φράουλες, βατόμουρα, σμέουρα κ.λπ.

4 κ.σ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα υλικά για την πανακότα και χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί το άγαρ.

Σε μέτρια φωτιά αφήνουμε να πάρει μια βράση για 4 φορές, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς. (Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που βράζει το υγρό, το απομακρύνουμε από τη φωτιά και κάθε φορά που σταματά να βράζει το επανατοποθετούμε για να ξαναβράσει. Επαναλαμβάνουμε 4 φορές, για να ενεργοποιηθεί το άγαρ.)

Σε μια κατσαρόλα αφήνουμε να βράσουν όλα τα υλικά για την πανακότα.

Ρίχνουμε το καυτό υγρό σε φορμάκια σιλικόνης, σε μικρά βάζα ή σε μικρά ποτήρια και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Για την επικάλυψη φράουλας ή βατόμουρου, σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τα φρούτα της αρεσκείας μας και τη ζάχαρη. Αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 5 λεπτά, προσθέτοντας λίγο νερό ή χυμό λεμονιού αν χρειάζεται. Όταν τα φρούτα είναι μαλακά, τα ανακατεύουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα περιχύνουμε στην πανακότα.

Μπορούμε να αφήσουμε μερικά από τα φρέσκα φρούτα στην άκρη για να γαρνίρουμε τα πιάτα.

Σερβίρισμα

– Αν τη φτιάξατε σε φόρμες σιλικόνης, τότε πρώτα πιάστε την άκρη της πανακότα με ένα μικρό μαχαιράκι, στη συνέχεια, αφαιρέστε την απαλά από τη φόρμα και αναποδογυρίστε τη σε ένα πιάτο. Καλύψτε με την αγαπημένη σας επικάλυψη.

– Αν τη φτιάξατε σε βάζα ή ποτήρια, ρίξτε την επικάλυψή σας πάνω από την πανακότα απευθείας στο βάζο ή το ποτήρι.

Vegan Pannacotta is what you need right now!