Vegan Ice Cream @ Home

Συστατικά

1 φλιτζάνι ωμά κάσιους μουλιασμένα σε νερό όλη τη νύχτα, στραγγισμένα

2 κουτιά γάλα καρύδας πλήρες σε λιπαρά

1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας

2/3 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη

1/2 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι

Εκτέλεση

Βεβαιωθείτε ότι τα κάσιους σας έχουν μουλιάσει εντελώς.

Βεβαιωθείτε επίσης ότι η βάση του καταψύκτη της παγωτομηχανής σας βρίσκεται στην κατάψυξη για τουλάχιστον 7 έως 24 ώρες πριν (κατά προτίμηση 24 ώρες). Αν το διατηρείτε πάντα στην κατάψυξή σας, τότε είναι έτοιμο!

Σε ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας, ανακατέψτε τα μουλιασμένα κάσιους, το γάλα καρύδας, τη βανίλια, τη ζάχαρη και το αλάτι, μέχρι να ομογενοποιηθούν τέλεια, περίπου 2-4 λεπτά σε υψηλή ταχύτητα ανάλογα με το μπλέντερ σας.

Ρίξτε το μείγμα σε ένα μπολ ή αφήστε το στο μπλέντερ και σκεπάστε. Μερικές φορές το μείγμα μπορεί να ζεσταθεί κατά την ανάμειξη. Το βάζετε στο ψυγείο για 4 ώρες στο πιο κρύο σημείο, έως και 2 μέρες αν δεν σκοπεύετε να φτιάξετε αμέσως το παγωτό.

Ρυθμίστε την παγωτομηχανή σας και τοποθετήστε τη βάση κατάψυξης της παγωτομηχανής στη μηχανή και ρίξτε μέσα το μίγμα παγωτού. Ετοιμάστε σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του κατασκευαστή, για περίπου 20-25 λεπτά ανακατέματος. Το μίγμα πρέπει να είναι πηχτό και λείο.

Ρίξτε το μαλακό παγωτό σε ένα δοχείο και λειάνετέ το. Τοποθετήστε μια μεμβράνη πάνω στο παγωτό και, στη συνέχεια, τυλίξτε και το εξωτερικό του τηγανιού. Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι είναι όλα προστατευμένα από κρυστάλλους πάγου. Το βάζετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες για να σταθεροποιηθεί, ακόμα και όλη τη νύχτα αν θέλετε. Μπορείτε επίσης να το απολαύσετε αμέσως σαν απαλό σερβίρισμα!

Μετά από τουλάχιστον 4 ώρες στην κατάψυξη, αφαιρέστε το δοχείο από την κατάψυξη και αφήστε το να καθίσει για τουλάχιστον 5 λεπτά στον πάγκο.

Scoop, serve, enjoy!